Film

English version of Ravna's Barentsview pages English pages

Hjem
Bøker
Artikler
Bildebyrå
foto.ravna.no/
Forskning
Film
Foredrag
Utstilling
Bestilling
CV
Urfolk
Over tundra
Tilbud på klassikere om Russland

knapp.JPG (4232 bytes)
 

 

Filmer


Reisen tilbake, 27 min. dokumentarfilm om urfolk i Russland (om nenetserne, deres dramatiske historie og samtid, fortalt gjennom Zoia Vylka), manuskript og ideé, produsert av Govat AS i samarbeid med NRK-Barentsredaksjonen og vist på NRK i desember 1999.

Mørke skyer over Nestsjang, 27 min. dokumentarfilm om urfolk i Russland (Om nestsjang-folkets fortvilte situasjon etter hvert som oljeselskapene tar mer og mer av deres beiteland), Manuskript, idé, foto og regi. Produsert av Samoedna Film i samarbeid med NRK-Sámi Radio og vist på NRK i november 2000.

Arven fra Gulag-tiden, 50 min. dokumentarfilm under arbeid. Om Stalin-tiden og det manglende oppgjøret med de massive menneskerettighetsovergrepene som fant sted på 1920-1930-tallet fortalt gjennom Alessandro de Pascale en 18 år gammel gutt som er etterkommer etter en som døde i Stalins GULag på Solvki-øyene. Produsent, fotograf. Manuskript i samarbeid med Kåre Tannvik.
 

Visning under Tromsø Internasjonale Filmfestival 2005

 

Arven fra GULag-tiden – brevet til Vladimir


Filmen ”Arven fra GULag-tiden” er antatt for visning under Tromsø Internasjonale filmfestival (TIFF) blant Film fra nord. Film fra Nord presenterer det beste av siste års produksjon av kort- og dokumentarfilmer fra Norden, Russland og Canada.

      Filmen er regissert av Kåre Tannvik og produsert av Øyvind Ravna i samarbeid med Zoia V. Ravna. Opptakene er gjort i Russland og produksjonen har funnet sted i Finnmark.

      Filmen setter fokus på det manglende oppgjøret med Stalin-tidens masseutryddelser. I filmen vil seerne møte 18 år gamle Alessandro fra Brussel, etterkommer etter Aleksandr Plusnin som ble henrettet på Solovki-GULaget i Kvitsjøen. Sammen med slektninger fra Norge reiser Alessandro til Arkhangelsk og Solovki for å nøste opp trådene og finne ut hva som egentlig skjedde med hans oldefar.

      Bakgrunnen for filmen er Stalins undertrykkelser, utryddelser og deportasjoner i Russland. Men problemstillingen filmen reiser er aktuell i så vel Norge, som Belgia og en rekke andre land. I alle disse landene sitter det etterkommere etter personer som ble henrettet eller deportert i Sovjet-tiden. Disse har aldri mottatt noen beklagelse eller utstrakt hånd fra noen russisk myndighet. I filmen retter Alessandro spørsmålet direkte til president Putin: Er det ikke snart er tid for å rekke ut hånda, for å forsones, for å få fred med fortiden?

 

Visning torsdag 20.01. kl. 2000 og lørdag 22.01. kl. 1100.

 

Regissør Kåre Tannvik - Produsent Samoedna Film v/ Øyvind Ravna 

Back Hjem Next Øyvind Ravna
Norway

 +47 97 18 67 06